Live Jazz

Jag har med underbara och fantastiska med musikanter dragit ihop en kvartett som bjuder på en kulinarisk jazz resa i konsertform i två akter.
Denna kvartett består bl a av:

Sven- Eric Dahlberg, är en av Sveriges absolut mest meriterade och fantastiska jazz pianister/musiker och var Sonya Hedenbratts kompanjon och vapendragare i mer än 30 år. Har varit kapellmästare i tv- produktioner som Låt hjärtat va me, Jubel i busken, I myggans vändkrets, På Spåret etc. Han har även varit kapellmästare i Tomas von Brömssens revyer på Lorensbergsteatern. ”Svenna” är musikalisk coach och lärare vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet på Artisten, samt har han de senaste 10 åren varit ansvarig för Göteborgs Konserthus jazzserie ” Jazz At The Concert Hall”. Känns som att vidare presentation av denna man är överflödig.

Stefan Wingefors, är en mycket flitigt anlitad frilans musiker. Stefan har både jazzen och folkmusiken varmt om hjärtat och spelar på pianot, basen, dragspelet såväl som på gitarren. Han har turnerat i USA, Europa och Afrika, och ackompanjerat och musicerat tillsammans med Jojje Wadenius, Lina Nyberg för att nämna några. Daniel Lemma är en annan artist som gärna vill ha Stefan vid sin sida. År 2000 samt 2006 valde ”Jazz i Sverige”-artisterna ut Stefan som basist i vardera band. Värt att nämna är att Stefan är en av landets två stumfilms-pianister på uppdrag av SvenskaFilminstitutet. Givetvis har han även spelat med Bohuslän Big Band och Norrbottens Big Band. Gå gärna in och lyssna på www.myspace.com/stefanwingefors

Lars ”Lade” Källfelt, har spelat på heltid sedan 1999. Lade spelar mestadels jazz men även soul och då med några av svenska soulelitens främsta: Jennifer Brown, Emrik och Jaqee. Han har tunerat och spelat över näst intill hela världen och då bla varit i USA tillsammans med Stefan Wingefors, och för närvarande hörs han med bl a Andreas Gidlund Kvartett, The Splendor, Trains & Saxophones.

Annica Svensson. Jag brukar förklara mitt förhållande till jazz på följande sätt, vokaljazz är något som finns i dig och tids nog när du är mogen växer ett behov att få uttrycka detta! Jag har till detta ändamål valt ut, ur mitt tycke, de jazzstandards jag tolkar bäst, älskar och som jag tillsammans med ”mina” killar och deras tolkningar ska skänka nytt liv. Låtar som Loverman, Godbless the child, Taking a chance on love, Black coffe etc. Vi har även valt att tolka nya artisters låtar som Norah Jones; Cold cold heart och Van Morrisson; Moondance.

Vi har haft några magiska framträdanden och jag hoppas att vi väckt ert intresse för Live Jazz Band!